Kreeftenbisque met krabdumplings
Kreeftenbisque met krabdumplings
Bereiding
1
Laat het krabvlees uitlekken. Hak de venkel, de lente-ui en de dille fijn. Pers de citroen uit. Verhit een beetje olijfolie in een braadpan en fruit de venkel 5 min. Kruid met peper en zout en laat iets afkoelen. Meng de krab met de venkel, de lente-ui, de dille, 1 tl citroensap en de sojasaus. Breng op smaak met peper en zout en meng grondig.
2
Halveer de rijstwafels. Dompel een stuk rijstwafel 30 seconden in een kommetje lauw water om hem soepel te maken. Leg op een schone, bevochtigde handdoek. Garneer met een beetje van het krabmengsel. Pak de hoeken van de rijstwafel samen, draai ze samen op en knoop dicht met een sprietje bieslook. Maak zo verder buideltjes tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
3
Verhit op een matig vuur een beetje olijfolie in een braadpan. Bak hierin de dumplings goudbruin en krokant. Warm de bisque rustig op en verdeel over diepe borden. Leg er telkens 3 dumplings in, garneer met de extra dille en serveer.