Krokante curry van groene groenten en aardappelen

Krokante curry van groene groenten en aardappelen
Nutri-Score C
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 35 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Vastkokende aardappelen
300 g
Broccoli
0.5
Spruitjes
100 g
Prinsessenboontjes
100 g
Ui
1/2
Teentjes knoflook
1.5
Gember
1/2
Kerriepoeder
1 el
Chilivlokken
1/4 tl
Kokosmelk
200 ml
Groentebouillon
200 ml
Vellen filodeeg
3
Olie (zonnebloem, arachide...)
Peper
Zout

Krokante curry van groene groenten en aardappelen

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Snij de broccoli in roosjes, halveer de spruitjes, maak de boontjes schoon en breek ze in stukken van 2 à 3 cm. Pel de ui en de knoflook, schil de gember en hak ze allemaal fijn.

2

Verhit een beetje olie in een stoofpan en fruit de ui 2 min op een matig vuur. Voeg de gember toe en bak 1 min mee. Voeg daarna de knoflook, het kerriepoeder en de chilivlokken toe. Blus na 1 min met de kokosmelk en de bouillon en voeg de aardappelen, de broccoli, de spruitjes en de boontjes toe. Kruid met peper en zout, zet het deksel op de pan en laat op een laag vuur ongeveer 15 min sudderen. Schep af en toe om.

3

Schep de curry voorzichtig over in een ovenschaal. Borstel olie over een vel filodeeg en vorm er een ‘nestje’ van. Zet op de curry. Herhaal met de andere vellen filodeeg, kruid met peper en zet 15 min in de oven, of tot het deeg goudbruin gebakken is.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
98 kcal
Vetten
4,6 g
(waarvan verzadigde vetten)
3,4 g
Koolhydraat
11 g
Suiker
1,9 g
Vezels
2,8 g
Zout
0,3 g
Eiwitten
2,6 g