Krokante kalkoen met mosterddip, linzen en spinazie

Krokante kalkoen met mosterddip, linzen en spinazie
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

ei
2
kalkoenlapjes
2
sjalot
2
peper instead of piment
0.25
linzen
400 g
verse spinazie
125 g
pitabroodjes
2
kippenkruiden
1 el
bloem
paneermeel
olijfolie
zout
peper
ambachtelijke mosterd
azijn

Krokante kalkoen met mosterddip, linzen en spinazie

Bereiding

1

Breek 1 ei per 2 personen, en klop los in een bord. Doe wat bloem in een tweede bord, en het paneermeel, gemengd met kippenkruiden, in een derde bord. Kruid de kalkoenlapjes met zout en peper. Wentel de lapjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en het gekruide paneermeel. Bak ze in de olijfolie tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Haal ze uit de pan en hou ze warm.

2

Snij de sjalot in ringen (bewaar één sjalot voor de mosterdsaus) en laat in diezelfde pan de sjalotringen kleuren. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en hak zeer fijn. Giet de linzen af, en spoel goed. Bak de fijngehakte piment in olijfolie. Voeg de linzen toe en laat 5 minuten bakken. Voeg de spinazie toe en schep alles door elkaar. Kruid met zout en peper. Verwarm de pitabroodjes onder de grill of toaster.

3

Bereid de mostersaus: meng een eidooier met 1 el (ambachtelijke) mosterd, 1 el azijn, 3 el olie, 1 fijngesnipperde sjalot, zout en peper. Dien de kalkoenlapjes op met de linzen, overgoten met de sjalotringen, de mostersaus en de pitabroodjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
153kcal
Vetten
1,2g
Zout
0,52g
Eiwitten
10,2g