Krokante kippenhapjes met broccolistoemp (Bio)

Krokante kippenhapjes met broccolistoemp (Bio)
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 35 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kipfilets
2
Bloem
40 g
Eieren
2
Hazelnoten
30 g
Geroosterde broodjes
60 g
Broccoli
1
Aardappelen
200 g
Zonnebloemolie
1 el
Bio ketchup
Zout
Peper

Krokante kippenhapjes met broccolistoemp (Bio)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 210°C. Maak het paneermeel: mix de geroosterde broodjes en de hazelnoten in een blender. Vul drie kommen met respectievelijk de bloem, de losgeklopte eieren en het paneermeel.

2

Snij de kipfilets in stukken en breng op smaak met peper en zout. Haal ze achtereenvolgens door de bloem, de eieren en het paneermeel. Leg de nuggets op een ovenplaat. Borstel ze in met zonnebloemolie en bak 15 min in de oven.

3

Verdeel de broccoli in roosjes en snij de aardappelen in grote blokjes. Overgiet met de amandelmelk en laat 20 min garen onder deksel. Plet deze groenten tot puree. Serveer de kipnuggets met de broccolipuree en de ketchup.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
112kcal
Vetten
3,5g
Vezels
1,5g
Eiwitten
8,4g