Krokante kokoskip met frisse peterseliepuree en salie

Krokante kokoskip met frisse peterseliepuree en salie
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kipfilets, in gelijke stukken
2
Geraspte kokos
40
Pureeaardappelen
400
Eidooier
1
Boter
Bosje peterselie, fijngehakt
0.5
Nootmuskaat
Olijfolie
Lauwe melk
100 ml
Enkele salieblaadjes
Bosje waterkers
0.5
Peper en zout

Krokante kokoskip met frisse peterseliepuree en salie

Bereiding

1

Kruid de kip met peper en zout en wentel ze door de kokos. Zet koel.

2

Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en pureer ze samen met de eidooier, de melk en een klontje boter. Schep er de peterselie onder en kruid met peper en zout en met nootmuskaat.

3

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kip goudbruin en krokant. Smelt een klontje boter en bak de salieblaadjes krokant. Verdeel de puree met behulp van een serveerring over de borden. Leg er de kippenblokjes op en werk af met de waterkers, salieblaadjes en botersaus.