Krokante schelvis met waterkers en aardperenpuree

Krokante schelvis met waterkers en aardperenpuree
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Ei(eren)
1
Paneermeel
4 el
Parmezaan, geraspt
2 el
Bladpeterselie, fijngehakt
1 el
Bloem
50 g
Schelvisfilets (elk 125 g)
2
Boter
25 g
Waterkers
Zout en peper

Voor de purée

Aardappelen, geschild en in stukken
250 g
Melk
Boter
25 g
Aardperen, geschild en in stukken
250 g
Ei, licht losgeklopt
250 g
Pincée de noix de muscade
0.5
Snuifje nootmuskaat

Krokante schelvis met waterkers en aardperenpuree

Bereiding

1

Kook voor de puree de aardappelen gaar in gezouten water. Warm de melk op met de boter tot die helemaal gesmolten is. Leg er de stukken aardpeer in en laat ze gaar koken. Stamp de aardappelen en de aardperen samen tot puree. Voeg de extra melk en het losgeklopte ei toe, kruid met nootmuskaat, zout en peper en meng goed.

2

Klop de 2 eieren los in een diep bord. Meng in een tweede bord het paneermeel met de geraspte Parmezaan en de peterselie. Vul nog een derde bord met de bloem.

3

Kruid de visfilets met zout en peper. Wentel ze eerst door de bloem, schud de overtollige bloem eraf, rol ze door het ei en tot slot door het paneermengsel. Bak de vis op een hoog vuur in hete boter goudbruin en krokant. Verdeel de aardperenpuree over voorverwarmde borden, leg er telkens 1 krokante schelvisfilet bij en werk af met waterkers.