Krokante tofu met taboulésalade

Krokante tofu met taboulésalade
Voorbereiding 25 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Tofu, in dikke plakken
250 g
Paneermeel
50 g
Sesamzaadjes
35 g
Eiwit(ten)
1
Plantaardige olie
Zout, peper

Voor de taboulé:

Wortel(en), in blokjes
1
Couscous
150 g
Warme groentebouillon
250 ml
Olijfolie
Rode ui, gesnipperd
0.5
Komkommer, in blokjes
0.25
Royale handvol verse kruiden naar keuze, gesnipperd (koriander, peterselie, bieslook, munt, …)
0.5
Limoen (sap)
0.5
Yoghurt
Harissa

Krokante tofu met taboulésalade

Bereiding

1

Dep de tofu goed droog met keukenpapier. Meng het paneermeel met de sesamzaadjes en kruid met zout en peper. Klop de eiwitten lichtjes los in een kommetje. Dompel er de tofu in en rol dan door het mengsel van paneermeel en sesamzaad. Zet in de koelkast.

2

Blancheer de blokjes wortel 5 min in gezouten water. Giet de couscous in een schaal en giet er de bouillon over. Dek af en laat 5 min zwellen. Woel de couscous los met een vork en voeg er een scheutje olijfolie aan toe. Schep er de ui, de groenten en de verse kruiden door, voeg het limoensap toe en kruid met zout en peper.

3

Meng de yoghurt met de harissa en kruid met zout en peper. Bak de tofu kort in hete olijfolie en dien op met de taboulé en de yoghurt.