Krokante zalmfilet in panko met gekruide wortelpuree
Krokante zalmfilet in panko met gekruide wortelpuree
Bereiding
1
Schil de aardappelen en snij ze in hapklare stukken. Schraap de wortelen en snij ze in stukken. Kook de groenten samen gaar. Snij de citroen in partjes.
2
Kluts de eieren los. Verkruimel de panko nog iets fijner en kruid stevig met de garam masala. Kruid de bloem met peper en zout. Haal de vis één voor één eerst door de bloem, daarna door het ei en dan door de panko. Smelt boter in een pan op een laag vuurtje en bak de gepaneerde zalmfilets krokant aan beide kanten.
3
Maak intussen de wortelpuree: prak de aardappelen en wortelen met een klont boter en een scheutje melk tot een puree. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en komijn. Schep op elk bord wortelpuree en leg er de vis op. Druppel er wat olijfolie over. Serveer met de partjes citroen.