Krokantjes van bloemkool

Krokantjes van bloemkool
Nutri-Score C
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Bloemkool
300 g
Lente-ui
1
Sesamzaadjes
0.5 el
Olie

Voor de saus

Gember
1 cm
Teentjes knoflook
1.5
Sesamolie
0.5 el
Chilivlokken
0.5
Sojasaus
1.5 el
Rijstazijn
1 el
Suiker
1 el
Maïszetmeel
0.5 el

Voor het deeg

Bloem
60 g
Maïszetmeel
40 g
Bakpoeder
0.5 tl
Zout
0.5 tl

Krokantjes van bloemkool

Bereiding

1

Maak de saus: schil en rasp de gember. Schil en hak de knoflook fijn. Verhit de sesamolie in een pan en fruit de gember 1 min op een laag vuur. Voeg de knoflook en chilivlokken toe. Fruit 1 min en blus af met sojasaus, rijstazijn en 120 ml water. Voeg de suiker toe en laat 5 min sudderen. Los het maïszetmeel op in 2 el water en voeg dit toe aan de saus. Roer goed door en laat nog 1 min sudderen. Haal de saus van het vuur en zet opzij.

2

Meng alle ingrediënten voor het deeg. Voeg geleidelijk 200 ml water toe tot je een deeg zo dik als pannekoekenbeslag hebt. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Voeg de bloemkool toe aan het beslag en meng tot elk roosje bedekt is. Verhit een laag olie in een grote pan. Frituur de bloemkoolroosjes 4 tot 5 min goudbruin en gaar. Haal ze met een tang uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3

Snij de lente-uitjes fijn. Meng de bloemkoolroosjes met de saus en bestrooi met lente-uitjes en sesamzaadjes. Serveer warm.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
136 kcal
Vetten
6,4 g
(waarvan verzadigde vetten)
0,7 g
Koolhydraat
16 g
Suiker
3,3 g
Vezels
1,8 g
Zout
0,89 g
Eiwitten
2,6 g