Kroketten van spinazie met kaas

Kroketten van spinazie met kaas
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Boter
1 el
Bloem
0.5 el
Melk
100 ml
Diepvriesspinazie, ontdooid
100 g
Pecorino, geraspt
50 g
Snuifje paprikapoeder
0.5
Eidooier
1
Paneermeel
Eiwitten
1
Frituurolie
Zwarte peper

Kroketten van spinazie met kaas

Bereiding

1

Maak eerst een roux: laat op een laag vuur de boter smelten. Zeef er in één keer de bloem bij en meng krachtig. Voeg beetje bij beetje de melk toe en en laat al roerend indikken tot een gladde massa. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en schep ze dan samen met de geraspte kaas door de roux. Breng op smaak met peper en paprikapoeder. Laat het mengsel afkoelen, roer er dan de

2

Doe het paneermeel in een bord en de (losgeklopte) eiwitten in een tweede

3

Verhit de frituurolie tot 180°C en bak de kroketten in 2 à 3 min goudbruin. Dien op bij de eend met druiven.