Kroketten van zoete aardappel en Jalapeño-cranberrysalsa

Kroketten van zoete aardappel en Jalapeño-cranberrysalsa
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 60 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
zoete aardappelen
400 g
gember, geraspt
2 cm
verse koriander, fijngehakt
0.5 handvol
chilivlokken
1 c.à.c
komijnzaadjes
0.75 el
ei
1 st
bloem + extra
1 el
paneermeel
50 g
plantaardige olie
zout, zwarte peper
eidooier (bewaar het eiwit)
0.5 min.

Voor de Jalapeño-cranberrysalsa

verse cranberry’s grof
100 g
verse koriander
1 el
jalapeño pepertjes
1 st
suiker
100 g
limoensap
0.5 el
zout
0.5 snuifje

Kroketten van zoete aardappel en Jalapeño-cranberrysalsa

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 190°C. Prik de zoete aardappelen in met een vork en bak ze 40 à 45 min in de oven. Meng de geraspte gember met de koriander, de chilivlokken, de komijnzaadjes, de eidooier en de bloem. Klop het hele ei los met het bewaarde eiwit en giet dit mengsel in een diep bord. Vul een tweede diep bord met paneermeel.

2

Verwijder de velletjes van de zoete aardappelen en prak het vruchtvlees tot puree. Kruid met zout en peper. Strooi royaal bloem op het werkvlak (de puree is vrij plakkerig). Vorm er eerst balletjes en vervolgens kroketten van en rol die achtereenvolgens door het ei en door het paneermeel. Lijkt het paneerlaagje je nog te dun, herhaal de hele operatie dan.

3

Bak de kroketten 3 à 4 min in een ruime hoeveelheid hete olie in een pan of in een frituurpan (voorverwarmd op 160°C). Leg ze op keukenpapier, strooi er zout over en dien op met de jalapeñocranberry’s.

4

Hak de verse cranberry’s grof. Snipper de verse koriander, hak de jalapeño pepertjes fijn en doe al deze ingrediënten in een kommetje. Voeg het suiker, het limoensap en het zout toe, meng en laat rusten tot gebruik.