Kruidig rundstoofpotje

Kruidig rundstoofpotje
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 120 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Plantaardige olie
0.5 el
Rundkarbonade
250 g
Verse gember, in fijne schijfjes
2.5 cm
Gedroogde rode pepers
2
Shaoxing-rijstwijn
125 ml
Sojasaus
40 ml
Suiker
Zout
Sesamolie
0.5 el
Takjes verse koriander
2

Kruidig rundstoofpotje

Bereiding

1

Verhit de olie in een stoofpot en bak het rundvlees goudbruin aan elke kant. Haal het vlees er terug uit. Fruit de gember en de pepertjes. 

2

Voeg het rundvlees terug toe. Voeg de suiker toe en laat karamelliseren, voeg de rijstwijn en de sojasaus toe. Haal het schuim van de jus en laat alles 1 u 50 sudderen op een zacht vuur. Voeg wat water toe indien nodig. 

3

Overgiet ten slotte alles met sesamolie, bestrooi met koriander en dien onmiddellijk op.