Kruidige cake met nectarines

Kruidige cake met nectarines
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 45 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Boter op kamertemperatuur
63 g
Suiker
100 g
Zelfrijzende bloem
150 g
Eieren
1
Citroensap
0.5 el
Citron (zeste)
0.5
Amandelextract
0.5 el
Rijpe nectarines, in fijne sneetjes
0.5 el
Kaneel
0.25 el
Nootmuskaat
0.25 el
Gemberpoeder
0.25 el
Bloemsuiker

Kruidige cake met nectarines

Bereiding

1

Meng de boter met de suiker in een mengkom. Stort de gezeefde bloem in een andere kom. Meng er eerst het ene, dan het andere ei door, onder voortdurend roeren. Voeg het citroensap, de zeste en het amandelextract toe.

2

Voeg het boter-suikermengsel toe. Kneed alles tot een homogeen deeg en stort het in een ingevette taartvorm. Versier de taart met schijfjes nectarine.

3

Meng de specerijen met 3 el suiker en strooi over de cake. Bak 40 à 45 min in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat afkoelen en werk net voor het opdienen af met bloemsuiker.