Kruidige Indische groentecurry

Kruidige Indische groentecurry
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
basmatirijst
125 g
bloemkool
300 g
prinsessenbonen
150 g
ui
0.5 st
gember
24 g
teen knoflook
2 st
kokosmelk
300 ml
groentebouillonblok
0.5 st
currypoeder
1 el
spinazie
180 g
olijfolie
arachideolie
suiker
0.5 el
peper
zout
bakpapier

Kruidige Indische groentecurry

Bereiding

1

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in gezouten water gaar. Verwarm de oven op 220°C. Besprenkel de bloemkoolroosjes met olijfolie, peper en zout en meng goed dooreen. Spreid over een met bakpapier beklede ovenplaat en rooster in ongeveer 25 min. knapperig. Snijd de prinsessenbonen in kleine stukjes. Versnipper de ui. Schil de gember en mix samen met de knoflook glad.

2

Verwarm olie in een wok over een laag tot middelhoog vuur. Voeg de ui en prinsessenbonen toe en roerbak 3 min. Voeg de knoflook-gemberpasta toe, roerbak 1 min. Voeg vervolgens kokosmelk, groentebouillonblokje, currypoeder, suiker, peper en zout toe.

3

Meng de bloemkool samen met de spinazie door de saus en laat nog 5 min. doorwarmen, of tot de spinazie geslonken is. Serveer met de rijst.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
107kj
Vetten
4,2
Zout
0,23
Eiwitten
2,3