Kwartelboutjes met druiven, gekookte aardappelen en geroosterde broccoli

Kwartelboutjes met druiven, gekookte aardappelen en geroosterde broccoli
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
aardappel
400 g
broccoli
400 g
sjalot
0.5 st
kwartelboutjes
6 st
gevogeltefond
190 ml
tijm
4 g
druiven
200 g
olijfolie
boter
peper
zout

Kwartelboutjes met druiven, gekookte aardappelen en geroosterde broccoli

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en snij de aardappelen in stukken. Kook in gezouten water in ongeveer 20 min. gaar. Leg de broccoliroosjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout en schuif 20 min. in de hete oven.

2

Snipper de sjalot. Verhit wat boter in een pan over een middelhoog vuur. Kruid de kwartelboutjes met peper en zout en bak ze in 3 min. aan beide kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en hou warm. Voeg een nieuw klontje boter toe aan de pan en stoof de sjalot 2 min. Blus met de gevogeltefond en voeg de takjes tijm en druiven toe. Breng op smaak met peper en zout. Leg de kwartelboutjes terug in de pan en laat 5 min. pruttelen over een zacht vuur.

3

Giet de aardappelen af en serveer de patatjes met de geroosterde broccoli, kwartelboutjes en jus met druiven.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
90kj
Vetten
1,3
Zout
0,1
Eiwitten
5,5