Laksa met zoete aardappel

Laksa met zoete aardappel
Voorbereiding 5 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Uien
1
Rode currypasta
2 el
Kokosmelk
325 ml
Groentebouillonblokjes
0.75
Zoete aardappelen
300 g
Groenten voor wok
500 g
Limoen
0.5
Korianderpoeder
Arachideolie
2 el
Zout
Olijfolie

Laksa met zoete aardappel

Bereiding

1

Pel de uien en snipper ze grof. Verhit de olie in een kookpan en fruit de uien kort met de currypasta. Giet er de kokosmelk en 400 ml water bij, voeg de bouillonblokjes toe en laat koken.

2

Snij de zoete aardappelen in blokjes. Leg ze in de laksa en laat ze beetgaar koken.

3

Voeg de wokgroenten toe en laat even meekoken. Pers de limoen. Serveer in diepe borden, op smaak gebracht met wat zout, limoensap en korianderpoeder.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
82kj
Vetten
4,6
Zout
0,38
Eiwitten
1,4