Lamsgehaktballetjes met tabouleh van bloemkool
Lamsgehaktballetjes met tabouleh van bloemkool
Bereiding
1
Rasp of mix de bloemkool tot fijne korrels. Stoom de bloemkooltabouleh beetgaar in 5 min. Ontpit intussen de tomaten en snij in fijne blokjes. Snij de granaatappel doormidden en klop de pitjes eruit. Snij ook de lente-ui, peterselie en munt fijn en doe samen met de tomaten en granaatappelpitjes in een grote kom.
2
Meng het citroensap met de olijfolie en kruid met zout en peper. Breng de tomaten op smaak met deze vinaigrette. Giet de bloemkool bij de tomatenmengeling. Meng goed en schep in een grote serveerschaal.
3
Meng het gehakt met het eitje en breng op smaak met de komijn, zout en peper. Rol 16 balletjes van het gehakt en bak de balletjes 6-8 min in de olijfolie. Serveer samen met de tabouleh van bloemkool.