Lamsgehaktballetjes met tabouleh van bloemkool

Lamsgehaktballetjes met tabouleh van bloemkool
Voorbereiding 30 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Voor de gehaktballetjes

Lamsgehakt
250 g
Klein ei
1
Komijnpoeder
0.5 c.à.c
Olijfolie
0.5 el
Peper, zout

Voor de tabouleh

Bloemkool
0.5
Tomaten
2
Granaatappel
0.5
Lente-uitjes
2
Handjevol peterselie
0.5
Tal blaadjes munt
5
Citroen
0.5
Olijfolie
1 el
Zout, peper

Lamsgehaktballetjes met tabouleh van bloemkool

Bereiding

1

Rasp of mix de bloemkool tot fijne korrels. Stoom de bloemkooltabouleh beetgaar in 5 min. Ontpit intussen de tomaten en snij in fijne blokjes. Snij de granaatappel doormidden en klop de pitjes eruit. Snij ook de lente-ui, peterselie en munt fijn en doe samen met de tomaten en granaatappelpitjes in een grote kom.

2

Meng het citroensap met de olijfolie en kruid met zout en peper. Breng de tomaten op smaak met deze vinaigrette. Giet de bloemkool bij de tomatenmengeling. Meng goed en schep in een grote serveerschaal.

3

Meng het gehakt met het eitje en breng op smaak met de komijn, zout en peper. Rol 16 balletjes van het gehakt en bak de balletjes 6-8 min in de olijfolie. Serveer samen met de tabouleh van bloemkool.