Lamsgehaktbroodjes met tzatziki
Lamsgehaktbroodjes met tzatziki
Bereiding
1
Snij de komkommer in schijfjes. Snipper de ui en de knoflook fijn. Hak de munt en de oregano fijn. Meng de ui, knoflook, munt en oregano onder het lamsgehakt. Kruid met peper, zout en gemalen komijn. Meng goed en vorm 2 kleine burgers per persoon.
2
Bak de burgers gaar in wat olijfolie in een pan op een laag vuur. Haal de pitabroodjes uit de verpakking en verwarm een halve minuut in de microgolfoven. Laat ze even afkoelen en snij open.
3
Smeer elk broodje in met een laag tzatziki. Beleg telkens met 2 gebakken burgers en wat schijfjes komkommer. Geef er de rucola bij en de resterende tzatziki.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
159kcal
Vetten
4,8g
Zout
1,78g
Eiwitten
8g