Lamsragout met groenten

Lamsragout met groenten
Bereiding
1
Snipper de ui, pers de knoflook en hak de amandelen grof. Schil en halveer de wortelen. Snij de olijven in rondjes. Kruid het vlees met peper en zout. Verhit wat olie in een gietijzeren kookpan op een hoog vuur en bak het vlees (in porties) rondom bruin.
2
Schep het vlees uit de pan, zet het vuur laag en voeg nog wat olijfolie toe. Fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook en het kruidentuiltje toe en laat 1 min meebakken. Leg het vlees en de sappen terug in de pan. Blus met de bouillon, zet het deksel op de pan en laat 1 u 30 min sudderen.
3
Voeg de wortelen, erwten, amandelen en olijven toe en laat nog 15 min sudderen. De wortelen moeten mals zijn, het vlees boterzacht. Kruid met peper en zout. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg een klontje boter toe. Kruid met peper en zout en serveer bij de ragout en groenten. Werk af met de munt.