Langzaam gegaard varkensgebraad

Langzaam gegaard varkensgebraad
Voorbereiding 20 min.
Kook 240 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Grof zeezout
Honing
Suiker
Verse gember (fijngehakt)
Theelepels gemalen kruidnagel
Mosterdpoeder
Varkensgebraad (lenden of schouder)
Witbier, genre Chimay
Water
Boerenbrood (dikke sneden)
Sneetjes abdijkaas
Rodekool
Augurken
Kappertjes
Mosterd

Langzaam gegaard varkensgebraad

Bereiding

1

Meng in een kom het zeezout, de honing, suiker, gember, kruidnagel en het mosterdpoeder. Maak ruitvormige inkepingen in het gebraad. Leg het gebraad in een ovenschaal en wrijf in met de kruidenmengeling. Laat zo’n  12 u rusten in de koelkast. 

2

Verwarm de oven voor op 220 °C.  Overgiet het gebraad met het bier en het water. Bedek met aluminiumfolie en zet 15 min in de oven. Haal het vlees uit de oven en prik een hittebestendige vleesthermometer in het gebraad. Zet de oven op 80 °C, wacht tot de temperatuur gedaald is en zet dan het vlees weer in de oven, deze keer zonder aluminiumfolie, en laat verder garen tot de vleestemperatuur 65° is  (dat duurt 4 tot 5 u). Haal het gebraad uit de oven, bedek weer met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. 

3

Zet de ovengrill op. Beleg de sneetjes brood met kaas en laat de kaas enkele minuten smelten in de oven. Snij de rodekool in reepjes, de augurken in plakjes en het gebraad in dikke plakken. Bedek elk kaasbroodje met rodekool, leg er een snee vlees bovenop, daarop wat sneetjes augurk en wat kappertjes en dien op met wat mosterd.