Lasagne in een lentekleedje

Lasagne in een lentekleedje
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook. Giet er de tuinbonen in en laat ongeveer 1 min koken. Laat uitlekken en spoel onmiddellijk onder koud water. Snijd het rode pepertje overlangs door en verwijder de pitjes. Hak fijn en meng met de olijfolie. Verwarm de olie zonder te laten koken en houd apart.
2
Meng de ricotta met de helft van de geraspte parmigiano (parmezaanse kaas) en de geraspte citroenzeste, besprenkel met het citroensap, kruid met peper en zout. Meng er de bonen door. Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook en giet er een scheut olijfolie in. Kook hierin de lasagnevellen, per twee of per drie, zoals vermeld op de verpakking. Laat uitlekken en besprenkel met olijfolie zodat ze niet zouden kleven.
3
Schik de lasagnevellen in een grote ovenvaste schotel of in enkele kleine schotels en bedek met een laag van het ricottamengsel. Blijf dit herhalen en eindig met een lasagnevel. Bestrooi met de geraspte parmigiano. Zet enkele minuten in de oven. Hak de munt fijn, meng deze door de kruidige olie en giet over de lasagne. Versier met enkele basilicum- en rucolablaadjes.