Lasagne met champignons en verse spinazie

Lasagne met champignons en verse spinazie
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

teentjes knoflook
2
zakje(s) gesneden champignons
1
verse spinazie
250 g
lasagnebladen
6
gebruiksklare bechamelsaus
220 ml
pijnboompitten
25 g
geraspte kaas
50 g
olijfolie
1 el
boter
zout
peper

Lasagne met champignons en verse spinazie

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 190°C. Pel de teentjes knoflook, hak 1 teentje fijn en pers de andere. Fruit de geperste knoflook in een pan met wat olijfolie en voeg daarna de champignons toe. Laat 8 min. bakken. Kruid met peper en zout. Fruit de fijngehakte knoflook en laat de spinazie kort meebakken.

2

Schik 3 lasagnebladen op de bodem van een beboterde ovenschotel. Spreid 1/4 van de bechamelsaus uit over de lasagnebladen. Verdeel er enkele champignons, wat spinazie en pijnboompitten over. Bedek met lasagnebladen, herhaal de stappen en eindig met een laag bechamelsaus, pijnboompitten en spinazie.

3

Bestrooi de lasagne met de geraspte kaas en zet 25 minuten in de oven.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
153kcal
Vetten
2,5g
Zout
0,2g
Eiwitten
5,7g