Lasagne met knolselder en ham

Lasagne met knolselder en ham
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kleine knolselder
0.5
Melk
250 ml
Geraspte gratinkaas
50 g
Verse lasagnevellen
0.5 pakje
Gekookte ham
100 g
Verse tijm (naar keuze)

Uit de voorraadkast

Provençaalse kruiden
0.5 c.à.c
Boter
0.5 el
Bloem
1 el
Nootmuskaat
0.5 snuifje
Olijfolie
1 el
Peper
Zout

Lasagne met knolselder en ham

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de knolselder schoon, schil en snij in blokjes. Besprenkel de blokjes in een ovenschaal met olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en de Provençaalse kruiden. Bak ongeveer 20 min in de oven.

2

Maak de bechamelsaus. Laat de boter smelten in de kookpan. Voeg de bloem toe en roer tot je koekjes ruikt. Giet er wat melk bij en meng. Voeg de rest van de melk toe en klop tot een dikkere saus. Voeg de geraspte kaas toe (hou wat opzij om te serveren). Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

3

Bedek de bodem van een ovenschaal met bechamelsaus. Leg daarop 2 lasagnevellen, gevolgd door ham en knolselderblokjes. Blijf de laagjes herhalen en eindig met een laag bechamelsaus en knolselderblokjes. Bestrooi met de rest van de kaas en eventueel wat Provençaalse kruiden. Zet 10 min onder de grill tot je een mooi korstje krijgt.