Lasagne met witloof en Serranoham
Lasagne met witloof en Serranoham
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de onderkant van het witloof weg en snij de kropjes in dunne reepjes. Stoof ze een paar minuten aan in 1 el olie op een laag vuur. Kruid met peper en zout. Snij de courgette in de lengte in tweeën en snij vervolgens in dunne sneden.
2
Laat voor de bechamelsaus de boter smelten in een kookpan. Voeg de bloem toe en roer glad. Giet er geleidelijk en al kloppend de melk bij en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat indikken.
3
Giet een laag saus in een ovenschaal en leg er lasagnevellen op. Voeg de helft van het witloof toe en bedek met enkele sneden ham. Schik er vervolgens de courgette op en bestrooi met geraspte kaas. Schik er lasagnevellen op en giet er bechamelsaus over. Verdeel daarover de rest van het witloof en van de ham. Werk af met de rest van de geraspte kaas en zet ongeveer 25 min in de oven. Serveer meteen uit de oven.