Lauwe linzensalade met knolselderfrietjes en gepocheerd ei

Ingrediënten voor:
Lauwe linzensalade met knolselderfrietjes en gepocheerd ei
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de knolselder in dikke frieten en de rode biet in kleine blokjes. Leg de knolselderfrieten op een bakplaat bekleed met bakpapier, besprenkel ze met 2 el druivenpitolie, kruid met zout en peper en rooster ze 5 min in de oven. Besprenkel intussen ook de blokjes biet met 2 el druivenpitolie en kruid ze met zout en peper. Zet ze bij de knolselder in de oven en rooster nog 15 à 20 min, tot alle groenten gaar zijn.
2
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze zorgvuldig uitlekken en schep ze door de vinaigrette. Voeg de dragon en plukjes kervel toe. Verdeel de linzen en de spinazieblaadjes over de borden.
3
Schik de geroosterde groenten op de linzensalade. Pocheer de eieren één na één in kokend water met een scheutje azijn en leg er voorzichtig een op elk bord.