Lenterolletjes met sla en pindasaus

Lenterolletjes met sla en pindasaus
Voorbereiding 25 min.
Kook 0 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Wortel
0.5
Komkommer
0.25
Gele paprika
0.5
Krop ijsbergsla
0.25
Rijstvellen
4
Roze garnalen
50 g
Koriander
0.5 handvol

Voor de saus

Peper
0.25
Limoen
0.25
Pindakaas
1 el
Sojasaus
0.5 el
Sesamzaadjes
0.25 c.à.c

Lenterolletjes met sla en pindasaus

Bereiding

1

Maak de wortel, de komkommer, de paprika en de sla schoon en snij ze allemaal in heel dunne reepjes.

2

Vul een platte ronde schaal of bord met lauw water. Leg een bevochtigde schone handdoek op het werkvlak. Leg een rijstvel in het lauwe water en laat het even weken. Leg het vervolgens op de handdoek. Beleg het met de groenten, de garnalen en de koriander. Plooi de zijranden naar binnen en rol het rijstvel op. Herhaal met de rest van de rijstvellen en de groenten.

3

Maak de saus. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en hak het fijn. Pers de limoen uit. Meng de pindakaas met het limoensap, het gehakte pepertje en de sojasaus en roer tot een homogene saus. Bestrooi de saus met de sesamzaadjes en serveer bij de lenterolletjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
64kcal
Vetten
1,7g
Vezels
1,3g
Eiwitten
4,2g