Lenterolletjes van rammenas met avocado-waterkersdip

Ingrediënten voor:
Voor de avocado-waterkersdip:
Lenterolletjes van rammenas met avocado-waterkersdip
Bereiding
1
Snij de rammenas met een dunschiller of de mandoline in flinterdunne plakken van 15 à 20 cm lang. Schil de wortelen en snij ze in dunne staafjes. Snij de komkommer in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van de munt, het basilicum en de koriander.
2
Leg de wortelstaafjes, de plakjes komkommer en alle kruiden op de plakken rammenas en rol ze op. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de pepertjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook. Meng in een pannetje de pepertjes, de knoflook, de vissaus, de rijstazijn, de rietsuiker en een scheutje water. Verwarm op een zacht vuur tot de suiker opgelost is, breng aan de kook en laat 5 min koken. Zet het vuur uit. Laat afkoelen en giet dan over de lenterolletjes.
3
Maak de avocado-waterkersdip: schil de avocado en verwijder de pit. Mix het vruchtvlees fijn met de knoflook en de waterkers. Kruid met zout en peper en besprenkel met citroensap. Werk af met walnoten en dien op bij de lenterolletjes.