Lentesalade met burrata, radijzen en munt

Lentesalade met burrata, radijzen en munt
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 8 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Verse of diepvrieserwten
100 g
Bosje radijzen
0.5
Rode ui
0.5
Minikomkommers
2
Rucola
100 g
Stokbrood
0.5
Olijfolie
Burrata's
2
Een paar takjes munt
Peper
Zout

Voor de muntdressing

Olijfolie
50 ml
Mosterd
0.5 el
Honing
1.5 el
Sap van 1 citroen
1
De blaadjes van 1 takje munt
4

Lentesalade met burrata, radijzen en munt

Bereiding

1

Blancheer de erwten een paar seconden in kokend water en laat ze meteen schrikken onder koud water. Snij met de mandoline de radijzen, de rode ui en de komkommers in dunne schijfjes. Meng ze met de erwten en de rucola.

2

Maak nu de muntdressing: klop de olijfolie op met de mosterd, de honing en het citroensap. Hak de muntblaadjes fijn en roer ze door de dressing. Breng op smaak met zout en peper.

3

Verwarm de ovengrill voor op 200°C. Snij het stokbrood in de lengte in dunne sneden. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Leg ze op een rooster en gril ze goudgeel onder de ovengrill. Verdeel de groenten en de burrata over de borden. Strooi er muntblaadjes over, nappeer met de dressing en serveer met een lauwe bruschetta.

Voedingsinformatie

per 100 g
Vetten
70g
Suiker
24g
Vezels
8,4g
Eiwitten
24g