Lentesoep met waterkers

Lentesoep met waterkers
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Bosjes waterkers
1
Kleine ui fijngesnipperd
0.5
Sjalotten fijngesnipperd
2
Teentjes knoflook geperst
1
Olijfolie
3 el
Water
400 ml
Schaaltje kiemen van rode biet
0.5
Zout, zwarte peper

Lentesoep met waterkers

Bereiding

1

Haal de steeltjes van de waterkers, was de blaadjes en schud ze droog. Leg enkele blaadjes waterkers opzij voor de afwerking. Verhit de olijfolie in een kookpan en fruit de ui, de sjalotten en de knoflook zachtjes gedurende 3 à 4 min.

2

Voeg de waterkers toe en laat al roerend ongeveer 1 min meestoven. Giet er het water bij, kruid met zout en peper en laat 10 min sudderen. Mix tot een gladde soep en kruid bij indien nodig.

3

Schep de soep in kommen en werk af met kiemen van rode biet, blaadjes waterkers en een scheutje olijfolie.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
47kcal
Vetten
4,2g
Suiker
0,6g
Vezels
0,8g
Eiwitten
0,9g