Lentetaartjes met spinazie, feta en schorseneren met citroen

Lentetaartjes met spinazie, feta en schorseneren met citroen
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Schorseneren (ingeblikt)
4
Sap van citroen
1
Olijfolie
Ui, fijngesnipperd
1
Teentje knoflook, fijngesnipperd
1
Spinazie
200 g
Pak filodeeg
1
Gesmolten boter
25 g
Eieren
3
Vloeibare room
80 ml
Feta, verkruimeld
150 g
Radijskiemen
Zout, peper

Lentetaartjes met spinazie, feta en schorseneren met citroen

Bereiding

1

Maak de schorseneren schoon en leg ze in koud water met het citroensap. Snij ze dan in staafjes (frieten) van 10 cm lang. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de schorseneren op het ovenrooster (bekleed met bakpapier). Besprenkel ze met olijfolie, kruid met zout en peper en bak 15 min in de oven. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe braadpan en fruit de ui en de knoflook. Spoel de spinazieblaadjes, laat ze goed uitlekken en doe ze in de pan bij de ui. Zet een deksel op de pan en laat een paar minuten sudderen. Laat het geheel uitlekken en zet apart.

2

Leg 4 vellen filodeeg op elkaar. Borstel er gesmolten boter over en leg er nog eens 4 vellen filodeeg op. Daarop komt weer gesmolten boter en weer filodeeg, zodat je drie lagen deeg hebt. Snij deze stapel in 16 vierkanten. Leg ze in lichtjes ingevette muffinvormpjes en duw ze daarbij goed aan.

3

Klop de eieren los met de room en kruid met zout en peper. Voeg de spinazie en de feta toe en meng. Verdeel dit mengsel over het deeg in de muffinvormpjes en bak 20 min in de oven. Dien op met de schorseneren en radijskiemen.