Limoentaart met pistache
Ingrediënten voor:
Limoentaart met pistache
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Voor de taart: beboter een ronde cakevorm (26 cm diameter) en bekleed hem met bakpapier. Rasp de zeste van de limoenen en pers de vruchten uit. Hak de pistaches fijn, giet ze in een kom (hou 4 el opzij voor de afwerking) en voeg de gezeefde bloem, het bakpoeder en het zout toe. Meng goed.
2
Meng in de kom van een keukenrobot de suiker en de limoenzeste met de vingers tot zandkorrels. Voeg de boter, het limoensap en het vanille-extract toe en mix 3 tot 4 min op hoge snelheid tot een homogene massa. Voeg een na een de eieren toe en mix telkens goed voor je een volgend ei toevoegt. Voeg er het bloem- en pistachemengsel aan toe en mix tot een glad deeg. Voeg de ricotta toe en mix kort tot een homogeen geheel. Schep het deeg in de bakvorm en bak 40 à 50 min in de oven.
3
Het gebak is klaar als een mes dat je in het midden prikt er schoon weer uitkomt. Laat volledig afkoelen. Klop voor het glazuur de boter, de bloemsuiker en de plattekaas op tot een gladde, luchtige massa. Nappeer hiermee de afgekoelde taart, bestrooi met de opzij gehouden pistaches en serveer.