Linguine met butternutpompoen, salie en chorizo

Linguine met butternutpompoen, salie en chorizo
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Butternutpompoen
0.5
Room
100 ml
Teentjes look
1
Salieblaadjes
4
Pompoenpitten
2 el
Chorizo
100 g
Linguine
250 g
Olijfolie
Parmezaan, vers geraspt
40 g
Nootmuskaat
Zout
Peper

Linguine met butternutpompoen, salie en chorizo

Bereiding

1

Schil de butternut en snij hem in kleine blokjes. Bak ze in een scheutje hete olijfolie tot ze goed gaar zijn. Mix ze dan met de room en 2 el van het bakvocht tot een gladde puree. Voeg eventueel nog wat meer room toe als je de puree te dik of te droog vindt. Kruid met zout, peper en nootmuskaat.

2

Pel de knoflook en snij hem in heel dunne plakjes. Verhit 1 el olijfolie in een braadpan en fruit de knoflook op een laag vuur (hij mag niet kleuren). Schep de knoflook uit de pan en leg hem bij de pompoenpuree. Zet het vuur hoger en bak de salieblaadjes krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze opzij. Rooster nu de pompoenpitten in dezelfde pan. Snij tot slot de chorizo in kleine blokjes en bak ze krokant in dezelfde pan met 1 el extra olijfolie.

3

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de butternutsaus. Bestrooi met de pompoenpitten, de chorizo en de krokante salie. Werk af met de parmezaan en dien meteen op.

Voedingsinformatie

per 100 g
Vetten
19g
Suiker
4g
Vezels
3,2g
Eiwitten
13g