Linguine met citroensaus en garnalen
Linguine met citroensaus en garnalen
Bereiding
1
Laat de garnalen ontdooien. Kook de pasta beetgaar in een grote pan water. Leg er voor de laatste minuut van de kooktijd de peultjes bij.
2
Rasp de zeste van de citroenen en pers de vruchten uit. Meng het sap en de zeste met 8 el olijfolie, de geraspte kaas en de peterselie en kruid met peper en zout. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit een klein beetje olie in een braadpan en bak de garnalen. Pers er de knoflook bij, voeg de chilivlokken toe en laat alles een paar minuten bakken.
3
Bewaar 1 kopje kookwater van de pasta, giet de rest af en laat de pasta uitlekken. Doe ze terug in de pan en voeg meteen het citroenmengsel toe. Meng alles en voeg geleidelijk wat kookwater toe tot een romige saus ontstaat. Breng indien nodig verder op smaak. Schep de pasta op de borden en werk af met de garnalen.