Linguine met mosterdsaus, champignons en worst

Linguine met mosterdsaus, champignons en worst
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Worstjes met kruiden
200 g
Linguine
200 g
Ui
0.5
Teentjes knoflook
1
Champignons
125 g
Sterke mosterd
1 el
Melk
50 ml
Mascarpone
100 g
Basilicum
0.5
Olijfolie
Peper
Zout

Linguine met mosterdsaus, champignons en worst

Bereiding

1

Bak de worstjes bruin in olijfolie en snij ze in stukjes. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.

2

Pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook. Fruit ze samen glazig in wat olijfolie. Snij de champignons in dunne schijfjes, leg ze bij de ui en laat 3 min meebakken. Voeg dan de worstjes, de mosterd, de melk en de mascarpone toe en meng goed. Laat 2 min sudderen op een laag vuur.

3

Meng de saus met de pasta, breng eventueel op smaak met peper en zout en serveer gedecoreerd met basilicum.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
166kcal
Vetten
8,7g
Vezels
1,2g
Eiwitten
6g