Linguine met venusschelpen

Linguine met venusschelpen
Voorbereiding 40 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Venusschelpen
250 g
Zwarte linguine
250 g
Olijfolie
1 c.à.c
Sjalot, gesnipperd
0.5
Gele kerstomaten
125 g
Teentje look, gesnipperd
0.5
Droge witte wijn
100 ml
Peterselie, gehakt
1 el
Grof zeezout
0.25 el

Linguine met venusschelpen

Bereiding

1

Maak de schelpen schoon en dompel 30 min onder in koud water met wat zeezout. Kook de pasta al dente volgens de aanwij zingen op de verpakking. 

2

Verhit de olij folie in een grote sauteerpan en fruit de sjalot met de kerstomaten en de look. Breng op smaak met grof zeezout. Voeg de schelpen toe en deglaceer met de witte wijn. 

3

Laat sudderen onder deksel tot de schelpen opengaan, voeg de peterselie en de warme pasta toe. Bestrooi met nog een beetje gehakte peterselie en dien op.