Lotte in het groen

Lotte in het groen
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

ui
0.5
peterselie
15 g
basilicum
15 g
dragon
10 g
blaadje(s) salie
1
lottefilets
300 g
witte wijn
125 ml
gehakte spinazie
225 g
krielaardappelen
400 g
boter
olijfolie
tandenstokers
peper
zout

Lotte in het groen

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Stoom de aardappelen gaar in de verpakking in de microgolfoven, zoals aangeduid op de verpakking. Snij de vis in 2, rol ze op en prik vast met een tandenstoker. Plaats de vis in een ovenschotel. Besprenkel met een beetje olie. Kruid met peper en zout. Plaats de ovenschaal 15 min. in de oven.

2

Hak de ui fijn en fruit ze in een klontje boter zonder te laten kleuren. Giet de wijn erbij en breng aan de kook. Voeg de dragon, peterselie, basilicum, salie en de spinazie toe aan deze bereiding. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur, en mix alles zeer fijn.

3

Giet de saus in diepe borden. Plaats er de vis in en de aardappelen. Serveer met wat basilicum, peterselie en dragon.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
72kcal
Vetten
0,7g
Zout
0,36g
Eiwitten
5,9g