Luikse salade in herfstversie

Luikse salade in herfstversie
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 35 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
zoete aardappelen
250 g
tros druiven
0.5
notenolie
1 el
honing
0.5 el
sjalotten
2
gerookte spekblokjes
100 g
witte wijnazijn
1 el
groene boontjes
hardgekookte eieren
2
olijfolie
zout, peper

Voor de vinaigrette

mosterd
0.5 el
olijfolie
2 el
witte wijnazijn
1 el
zout, peper

Luikse salade in herfstversie

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de zoete aardappelen in dunne plakjes. Verdeel ze over een bakplaat en besprenkel ze met 2 el olijfolie. Voeg een beetje zout en peper toe en schep om. Rooster 25 min in de oven. Was de tros druiven, dep droog en verdeel in kleine trosjes. Meng ze met de notenolie en de honing. Leg de trosjes op een bakplaat en zet ze 10 tot 15 min mee in de oven, tot het vel van de druiven begint te barsten. Hou ze warm.

2

Pel en snipper de sjalotten. Bak ze samen met de spekblokjes tot de sjalot glazig is. Blus met de azijn, voeg de boontjes toe en kruid met zout en peper.

3

Klop alle ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar. Meng de zoete aardappelen met de boontjes en de spekjes. Schik er hardgekookte eieren op en besprenkel met de vinaigrette. Dien op met de trosjes druiven.