Luikse salade

Luikse salade
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Krielaardappelen
175 g
Groene boontjes
125 g
Sjalot(ten)
1
Boter
Gerookte spekblokjes
75 g
Hardgekookte eieren, in kwartjes
2
Peterselie, fijngehakt
Zout en peper

Voor de vinaigrette

Jonge uitje(s), gesnipperd
1
Mosterd
0.5 el
Azijn
1 el
Olijfolie
2 el

Luikse salade

Bereiding

1

Was de aardappelen en kook ze in de schil gaar in licht gezouten water. Blancheer de boontjes 5 min in licht gezouten water. Roer de ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar.

2

Fruit de sjalotten in een nootje boter. Voeg de spekblokjes en de boontjes toe en laat 5 min bakken. Kruid met zout en peper. Snij de aardappelen in tweeën en leg ze mee in de pan bij het spek en de boontjes.

3

Verdeel deze bereiding over de borden, leg er per bord vier stukjes ei bij, besprenkel met vinaigrette en strooi er peterselie bij. Je kunt deze salade lauw of gekoeld opdienen.