Maaltijdsalade met noten, rozijnen, appel, quinoa en spinazie

Maaltijdsalade met noten, rozijnen, appel, quinoa en spinazie
Nutri-Score A
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Driekleurige quinoa
50 g
Rozijnen
25 g
Gedroogde cranberry's
25 g
Zoete appels
1
Rode kool
200 g
Walnoten
100 g
Jonge spinazieblaadjes
100 g
Geitenkaas
60 g
Grote citroen
0.5
Olijfolie
50 ml
Honing
1 el
Mosterd
0.75 c.à.c
Zout

Maaltijdsalade met noten, rozijnen, appel, quinoa en spinazie

Bereiding

1

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

2

Maak de vinaigrette. Pers de citroen uit (je hebt 50 ml nodig). Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en laat er de rozijnen en de cranberry’s in weken.

3

Snij met de mandoline de appel in dunne schijven. Schaaf de rode kool fijn en hak de noten grof. Meng alle ingrediënten voor de salade en nappeer met de vinaigrette. Verbrokkel er de geitenkaas over en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
213kcal
Vetten
15g
(waarvan verzadigde vetten)
2,6g
Suiker
8,7g
Vezels
2,6g
Zout
0,21g
Eiwitten
4,3g