Maaltijdsoep met sesam-tofoe

Maaltijdsoep met sesam-tofoe
Nutri-Score B
Voorbereiding 20 min.
Kook 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Gedroogde paddenstoelen
12.5 g
Sjalot
0.5
Teentje knoflook
0.5
Bloemige aardappelen
200 g
Spruiten
100 g
Selder in ringen
100 g
Wortelen in blokjes
100 g
Prei gesnipperd
0.5
Boter
0.5 el
Groentebouillon
0.5 l
Kruidentuiltje
0.5
Room
25 ml

Voor de sesam-tofoe

Arachideolie
Blok tofoe
1
Eiwit
0.5
Sesamzaadjes
Peper
Zout

Maaltijdsoep met sesam-tofoe

Bereiding

1

Laat de paddenstoelen 10 min weken in warm water, dep ze dan droog en hak ze fi jn. Snipper de sjalot en de knoflook. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Was de spruitjes en snij ze fi jn.

2

Laat de boter smelten in een pan en fruit alle groenten en de paddenstoelen even. Giet er de bouillon bij, voeg het kruidentuiltje toe en laat sudderen tot de aardappelblokjes gaar zijn. Verwijder het kruidentuiltje en roer de room door de pan.

3

Bereid intussen de tofoe. Verhit een scheutje arachideolie in een braadpan. Snij de tofoe voorzichtig in plakken. Dompel ze in het eiwit en rol ze dan door de sesamzaadjes. Kruid met zout en peper en laat kleuren in de hete olie. Dien de soep op in kommen, met de krokante tofoe.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
172kcal
Vetten
11,8g
Suiker
3,3g
Vezels
4,1g
Eiwitten
5,9g