Macaroni met pancetta en boerenkool

Macaroni met pancetta en boerenkool
Voorbereiding 5 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

macaroni
250 g
pancetta
100 g
boerenkool
200 g
bloemkoolroosjes
150 g
gruyèrekaas
100 g
bloem
50 g
boter
50 g
melk
500 ml
snuifje nootmuskaat
1
peper
zout

Macaroni met pancetta en boerenkool

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking, in gezouten water. Giet er 2 min. voor het einde van de gaartijd de bloemkoolroosjes en boerenkool bij. Giet af.

2

Verwarm een steelpan op een middelhoog vuur. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roerbak tot het deeg naar koekjes ruikt en voeg vervolgens al roerend de melk toe. Laat al roerend indikken tot je een homogene saus bekomt. Meng er vervolgens de helft van de kaas door. Meng goed en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

3

Snij de pancetta in repen en meng samen met de pasta en groenten onder de kaassaus. Giet in een grote ovenschaal en bestrooi met kaas. Zet nog 10-15 min. onder de hete grill.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
178kcal
Vetten
4,6g
Zout
0,4g
Eiwitten
7,6g