Mandarijnensalade met gemarineerde rode ui, feta, zwarte olijven en amandelen

Mandarijnensalade met gemarineerde rode ui, feta, zwarte olijven en amandelen
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 10 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Rode ui
0.5
Amandelen
25 g
Mandarijnen
2
Zwarte olijven
5
Wittewijnazijn
25 ml
Suiker
0.5 el
Feta
50 g
Gemengde sla
50

VOOR DE VINAIGRETTE

Mandarijnensap
1
Venkelzaadjes
0.5 el
Olijfolie
37.5 ml
Mosterd
0.5 c.à.c
Zout, peper

Mandarijnensalade met gemarineerde rode ui, feta, zwarte olijven en amandelen

Bereiding

1

Maak eerst de vinaigrette: laat de helft van het mandarijnensap in een kleine kookpan met de venkelzaadjes op een laag vuur inkoken. Zet de pan van het vuur en meng vervolgens met de rest van de ingrediënten tot een homogene saus. Kruid met zout en peper.

2

Pel de uien snij hem in dunne rondjes. Hak de amandelen grof. Schil de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Snij de olijven in kleine blokjes. Meng in een pannetje de wijnazijn met de suiker en verwarm tot de suiker opgelost is. Giet over de rondjes rode ui en laat minstens 15 min marineren. Schep de ui uit de marinade. Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof. Verbrokkel de feta.

3

Meng de sla met de partjes mandarijn, de olijven, de feta, de gemarineerde ui en de amandelen. Breng op smaak met de vinaigrette, schep om en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
182kcal
Vetten
15g
Vezels
2,6g
Eiwitten
3,8g