Marokkaanse bloemkoolsalade met quinoa, kikkererwten en citroendressing
Marokkaanse bloemkoolsalade met quinoa, kikkererwten en citroendressing
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snij de ui in partjes. Spoel de kikkererwten en laat uitlekken. Verdeel de ui, kikkererwten, bloemkoolroosjes en ongeschilde knoflook over een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie en de ras el hanout. Kruid met peper en zout en meng goed dooreen. Zet 20-25 min. in de oven.
2
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Snij de dadels in kleine stukjes en hak de koriander.
3
Haal de groenten uit de oven. Pel de knoflook en plet tot moes. Pers de citroen uit en meng het sap met de knoflook, zonnebloemolie, overgebleven olijfolie, honing en mosterd tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. Meng de groenten en dadels met de quinoa en koriander en voeg naar smaak de vinaigrette toe.