Marokkaanse couscous met ovengeroosterde groenten en vegetarische schnitzels

Marokkaanse couscous met ovengeroosterde groenten en vegetarische schnitzels
Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

groentemengeling met paprika
500 g
teentje knoflook
0.5
groentebouillonblok
0.5
blik kikkererwten
0.5
amandelschilfers
12 g
rozijnen
50 g
munt
5 g
couscous
150 g
vegetarische schnitzels
2
water
400 ml
olijfolie
peper
zout

Marokkaanse couscous met ovengeroosterde groenten en vegetarische schnitzels

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Verspreid de groentemengeling en de geperste knoflook in een bakblik. Giet er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar. Schuif het bakblik 15 min. in de oven.

2

Bak de schnitzels in wat olijfolie op een zacht vuurtje krokant aan beide zijden.

3

Breng het water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. Doe de couscous in een kom en schenk er zoveel hete bouillon bij tot de couscous net onder staat. Dek af met een bord en laat 5 min. wellen. Hak intussen de muntblaadjes fijn. Spoel de kikkererwten. Roer de couscous los met een vork. Meng er de rozijnen, de kikkererwten, de munt en de geroosterde groenten onder. Kruid naar smaak bij met peper en zout en werk af met olijfolie. Serveer de couscous bij de schnitzels. Garneer met de amandelschilfers.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
127kcal
Vetten
1,6g
Zout
0,67g
Eiwitten
4g