Marokkaanse couscous met ovengeroosterde groenten en vegetarische schnitzels
Marokkaanse couscous met ovengeroosterde groenten en vegetarische schnitzels
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verspreid de groentemengeling en de geperste knoflook in een bakblik. Giet er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar. Schuif het bakblik 15 min. in de oven.
2
Bak de schnitzels in wat olijfolie op een zacht vuurtje krokant aan beide zijden.
3
Breng het water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. Doe de couscous in een kom en schenk er zoveel hete bouillon bij tot de couscous net onder staat. Dek af met een bord en laat 5 min. wellen. Hak intussen de muntblaadjes fijn. Spoel de kikkererwten. Roer de couscous los met een vork. Meng er de rozijnen, de kikkererwten, de munt en de geroosterde groenten onder. Kruid naar smaak bij met peper en zout en werk af met olijfolie. Serveer de couscous bij de schnitzels. Garneer met de amandelschilfers.