Mechelse koekoekfilet met ajuinsaus en andijviestoemp
Mechelse koekoekfilet met ajuinsaus en andijviestoemp
Bereiding
1
Schil en snij de aardappelen in stukken. Pel de knoflook. Kook de aardappelen en knoflook in 25 min. gaar. Verwijder de harde nerven van de andijvie en snij de bladeren in reepjes. Was de andijvie en zwier droog. Schil en snij de uien in ringen.
2
Verhit een klontje boter in een grote braadpan op een middelhoog vuur. Bak de filets in ongeveer 7 à 10 min. aan beide kanten goudbruin. Voeg na 3 min. de uien toe aan de pan.
3
Verhit een klont boter in een stoofpot en stoof de andijvie in 3 min. beetgaar. Kruid met peper en zout. Haal de filets uit de pan en giet de fond bij de uien, voeg de tijm toe. Meng de maizena met een scheut water en voeg toe aan de saus. Laat 5 min. indikken. Giet het water van de aardappelen af en stamp met een klont boter tot een stoemp. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng er de andijvie doorheen. Serveer de filets met de saus en de stoemp.