Mediterraanse pizza met gegrilde groenten en feta

Mediterraanse pizza met gegrilde groenten en feta
Nutri-Score C
Voorbereiding 30 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 1.440 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Voor het deeg

Glutenvrije bloem + extra
167.5 g
Zout
5 g
Koude water
125 ml
Droge gist
1 g
Olijfolie
1/4 tl

Voor de toppings

Courgette
0.5
Rode paprika
0.5
Aubergine
0.5
Rode ui
0.5
Passata
50 ml
Zwarte olijven
7.5
Feta
67.5 g
Oregano
Basilicum
Olijfolie

Mediterraanse pizza met gegrilde groenten en feta

Bereiding

1

Meng de bloem en het zout. Voeg 200 ml water toe en meng op lage snelheid met de mixer. Voeg de gist toe en daarna de rest van het water. Voeg de olijfolie toe en meng nog 10 min met de mixer. Strooi wat bloem op het werkblad. Haal het deeg uit de kom, strooi er wat bloem over en kneed met de handen. Vorm bollen van ongeveer 350 g elk en leg ze in een luchtdichte bak. Laat 24 u op kamertemperatuur rusten.

2

Verwarm de oven voor op de maximale temperatuur en schuif er twee bakplaten bekleed met bakpapier in. Snij de courgette in dunne ringetjes, de paprika in reepjes, de aubergine in plakken en de ui in halve ringen. Gril de groenten in een grillpan met een scheutje olijfolie.

3

Leg het deeg op de warme bakplaten en bewerk met je vingers tot een ronde vorm. Doe dit voorzichtig, zodat je het fermentatieproces van de gist niet te veel verstoort. Maak een dikke rand van ongeveer 1 cm. Bestrijk het geheel met olijfolie en bak 5 min in de oven. Haal de pizzabodem uit de oven en smeer er passata op. Verdeel de gegrilde groenten en olijven erover, samen met de verkruimelde feta en de oregano. Zet de pizza nog ongeveer 15 min in de oven. Werk af met een paar blaadjes basilicum.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
115 kcal
Vetten
3,7 g
(waarvan verzadigde vetten)
1,5 g
Koolhydraat
17 g
Suiker
1,8 g
Vezels
1,7 g
Zout
0,7 g
Eiwitten
3 g