Merguez met ratatouille en couscous
Merguez met ratatouille en couscous
Bereiding
1
Snij de courgette, aubergine en rode paprika in hapklare stukken. Plet de knoflook tot moes en pel en snipper de ui. Verwarm een geut olijfolie in een kookpot op een middelhoog vuur. Fruit de ui 2 min., gevolgd door de knoflook. Voeg de paprika toe. Roerbak 5 min. en voeg de aubergine en courgette toe. Roerbak nog 2 min. verder en blus met de tomaten uit blik en een geutje water. Voeg de suiker toe en kruid met tijm, peper en zout. Laat 15 min. pruttelen.
2
Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
3
Verwarm een klontje boter in een pan en bak de merguezworstjes in ongeveer 10-15 min. gaar. Prak met een vork de couscous los, kruid met peper en zout en meng er een klontje boter doorheen. Dien op bij de merguez en ratatouille.