Met het mes gesneden tartaar met ansjovis en kappertjes

Met het mes gesneden tartaar met ansjovis en kappertjes
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 0 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Blauwe van Vlaanderen (entrecote)
300 g
Olijfolie
2 el
Zeezout, peper van de molen
Eierdooier
1
Teentjes look, geperst
2
Ansjovisfilets
2
mosterd van Dijon
2 c.à.c
Witte wijnazijn
2 c.à.c
Worcestershiresaus
1 c.à.c
Parmezaanschilfers
80 g
Rode uien, in flinterdunne ringen
1
Kapperappels
4
Zwarte olijven
6
Ansjovisfilets
2
rucola
40 g
Enkele basilicumblaadjes
2

Met het mes gesneden tartaar met ansjovis en kappertjes

Bereiding

1

Voor de vinaigrette: mix de eierdooier, de look, de mosterd, de ansjovis, de azijn en de Worcestershiresaus tot een glad mengsel. Kruid met peper en zout. Voeg geleidelijk een scheut olie toe. Verkruimel de parmezaan over deze bereiding en meng. 

2

Hak het vlees met een mes en stort in een kom. Voeg de olijfolie en de vinaigrette toe. Kruid met peper en zout en meng. 

3

Schik de tartaar op de borden en werk af met de rode ui, de kapperappels, de zwarte olijven, de ansjovisfilets en enkele rucola- en basilicumblaadjes.