Mexicaanse plaattaart

Mexicaanse plaattaart
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kippenbouillon
250 ml
Grote kipfilet
0.5
Bladerdeeg
0.5
Fajita-saus
50 g
Kerstomaten
60 g
Maïs
40 g
Geraspte kaas
15 g
Avocado
0.5
Lente-uitjes
1
Koriander
1 el
Zure room
1 el
Peper
Zout

Mexicaanse plaattaart

Bereiding

1

Breng in een kookpan de bouillon aan de kook en pocheer hierin de kipfilet 5 min. Schep hem uit de bouillon en trek hem met twee vorken in stukjes. Zet het vlees opzij en verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de lente-uitjes en hak de koriander fijn. Snij de kerstomaten in tweeën.

2

Bekleed een bakplaat met bakpapieren rol er het bladerdeeg op uit. Plooi rondom een rand van 1 cm deeg naar binnen. Prik de bodem veelvuldig in met een vork en smeer de fajita-saus uit over het deeg. Verdeel er de kip, de tomaten en de maïs over, bestrooi met de geraspte kaas en bak 20 min in de oven.

3

Snij de pit uit de avocado en snij het vruchtvlees in sneetjes. Schik ze op de taart, decoreer met de lente-ui en de koriander en nappeer met de zure room.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
168kcal
Vetten
10g
Vezels
1,6g
Eiwitten
7,5g