Mexicaanse tortilla met pittige avocadodressing van cottage cheese

Mexicaanse tortilla met pittige avocadodressing van cottage cheese
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 5 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
zoete maïs
150 g
zoete paprika
150 g
avocado
1
kidneybonen
200 g
cheddar
25 g
koriander
5 g
tortilla chips
35 g
teen knoflook
0.5
limoensap
0.5
cottage cheese
3 el
tortilla's
4
olijfolie
peper
zout

Mexicaanse tortilla met pittige avocadodressing van cottage cheese

Bereiding

1

Mix het vruchtvlees van de helft van de avocado met de knoflook, het limoensap en de cottage cheese. Kruid met peper en zout. Giet eventueel wat water bij de dressing als die te dik is.

2

Spoel de kidneybonen en de maïs. Snij de zoete paprika in ringen. Hak de koriander fijn. Snij het vruchtvlees van de rest van de avocado in blokjes. Doe de chips in een plastic zakje en breek of stamp de chips fijn.

3

Meng de maïs, bonen, zoete paprika, avocado’s, koriander en chips door elkaar. Kruid met peper en zout. Verwarm de tortilla’s 30 seconden in de microgolf en leg er één op elk bord. Schep er de salade op, doe er wat geraspte cheddar over en werk af met een lepel dressing. Zet de rest van de dressing op tafel.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
156kcal
Vetten
1,5g
Zout
0,85g
Eiwitten
6g